Geografi

Vanligaste frågan jag får när jag berättar att jag läser geografi är: "Jaha, vad blir man då? Lärare?" Mitt svar är att du kan läsa geografi för att bli lärare, men att jag läser geografi för att bli geograf. Geografi är en systemvetenskap som undersöker och beskriver sambandet mellan natur och samhälle. Resursutnyttjande och resurser. Människan och miljön. Naturkatastrofer och risker. Geografi är världens vetenskap och du kan i stort sätt välja vilken inriktning du vill! Vilka möjligheter, va?

Jag hoppas på att få arbeta med miljöfrågor. Kopplingen mellan människan och miljön. Hur ska frågor som avfallshantering lösas på bästa sätt för att skydda både naturen och samhället? Jag vet inte ännu var jag vill hamna, men jag vet i vilken riktning jag vill gå.

Förutom att geografi är en fantastisk vetenskap som kan bidra med stor nytta till samhället är det också en otroligt rolig utbildning om jag får säga det själv. Föreläsningar blandas med övningar och laborationer och det bästa av allt, fältkurser. Vad sägs om att åka runt i Mälardalen några vackra höstdagar och lära dig om regionalitet? Eller Närke en vårvecka och prata om människans påverkan på landskapet? Eller Namibia/Nya Zeeland under en månad och skriva uppsats? Jag har inte ångrat mitt val av utbildning en endaste sekund.

Ganska schyssta klassrum...