tisdag 24 april 2012

Mallorca i april

Vacker dörr i byn Valdemossa


Mallorca i april hade nog kunnat vara riktigt fint och soligt. Tyvärr hade vi massa regn de första dagarna och det var tur att vi hade hyrbilen så vi inte ruttnade bort inne på hotellet. Vi gjorde utflykter varje dag och har fått se stora delar av Mallorca. I slutet av veckan kom dessutom solen och då blev allt så mycket bättre!


 Vår första bildag åkte vi längst norrut på Mallorca till Cap de Formentor som är en fyr byggd på 1800-talet. Den är fortfarande i bruk och det var roligt att läsa hur de hade gått från att använda fotogen och bensin för att få den att lysa till att idag använda solceller. Hur smart och miljövänligt som helst och jag skulle gissa på att det nästan är underhållsfritt. Skönt dessutom att inte behöva frakta dit bränsle jämt och ständigt, vägarna var smala och kurviga vilket C i och för sig tyckte var riktigt roligt att leka rallyförare på!








Vi passade på att vandra lite också när solen sken. Inga långa turer utan mer promenadliknande strapatser för att njuta av utsikten från en lite högre kulle. Ökade dock mitt vandringsintresse inför i sommar och jag hoppas att vi kan komma iväg och traska runt någonstans i Sverige.

För mig som gillar miljövård var det roligt att se de insatser de gjort i Cala Mesquida på östkusten för att skydda sanddynerna. Gångbroar och planering av växter. Smart och ganska enkelt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar