måndag 7 maj 2012

Kvinnokroppen debatteras vidare

Isabelle Löwengrip anser att Linda Sugge ska lämna bitterbubblan. Löwengrip väljer att skandera att kvinnor alltid trycker ned varandra och frågar sig varför det alltid ska vara så?

En anledningen till att många av Sveriges feminister får lite dålig smak i munnen av att Löwengrip tror att hon hjälper unga kvinnor att må bättre genom att klä av sig naken, tror jag beror på att den heterosexuella mannens blick är den rådande blicken på kvinnokroppar. Något som Löwengrip fortsätter att förmedla som det riktiga synsättet. Bilden på den nakna Löwengrip har en sexuell underton. I sin bloggpost, länkad till ovan, tar hon upp Veckorevyns kampanj för kvinnor förra året och på en bild från den kampanjen citeras Veckorevyns chefredaktör med att hon gillar "sin fylliga rumpa och små fasta bröst". Återigen, sexuella undertoner för en manlig blick. Återigen tron att kvinnans knullbarhet ligger i den heterosexuelle mannens bedömning och blick. Vi kan inte diskutera kroppsfixering genom att kroppsfixera med sex som säljargument.

Kombinerat med den härskarteknik mot Skugge som Löwengrip använder sig av genom att förminska Skugges åsikter till påhopp mot "kvinnor", gör att Löwengrip inte känns trovärdig för mig. Att Löwengrip väljer att påstå att kvinnor "alltid trycker ned varandra", och sedan själv trycker ned Skugge istället för att fokusera på alla de blogg- och tidningsläsare som stödjer henne, tycker jag gör kampanjen ofokuserad.


1 kommentar: